Skype-a-Thon 2018, Microsoft

Током #Skypeathon-a, ученици наше школе виртуелно су (преко Скајпа) посетили 18 земаља из читавог света. Скајпатон је глобални догађај који се организује једном годишње, ове године 13-ог и 14-ог новембра и управо има за циљ да се деца тада друже, забаве, науче нешто ново о другим земљама…Имали смо 48 Скајп сусрета и „прешли“ 187,083 миље. На сваких 400 виртуелних миља Мајкрософт донира опрему угроженој деци, тако да је наша школа допринела да 479 ученика у свету добије средства за образовање.

Оно што нас посебно чини поносним је да смо једна од шест школа из читавог света које је Sonja Delafosse, директор за образовање Мајкрософта (Вашингтон) „посетила“ нашу школу и после разговора са нашим ученицима написала на Twitter-u: #Skypathon call with @zanahajlovic and her amazing students in Serbia! These kids will change the world!

Вождова химна чула се у Украјини (видео), али и у Индији, Вијетнаму, Малезији, Тајланду, Мађарској, Норвешкој, Египту, Бангладешу, Нигерији, Енглеској, Пакистану, Грузији, Мексику, Шпанији, Шведској, Русији, САД, Чешкој, Непалу…

Voždova himna from OŠ „Vožd Karađorđe“ Aleksinac on Vimeo.

Postavi komentar